Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان مرکزی تعاون روستایی، حمید زارع قنات نوی مدیر کل دفتر نظام‌های بهره برداری گفت: یکی از روش‌های نوین کشاورزی ، توسعه کشت و صنعت است. مفهوم کشت و صنعت یعنی ادغام کشاورزی با صنایع وابسته که با این ترتیب ارزش افزوده مواد خام کشاورزی از طریق تبدیل، بسته بندی، عمل‌آوری، نگهداری و عرضه مستقیم به بازار ، موجبات درآمد بیشتر برای بهره برداران به عنوان تولید کننده و صرفه بیشتر برای مصرف کننده می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به اظهارات مدیر کل دفتر نظام‌های بهره برداری، تشکیل واحدهای کشاورزی بزرگ با عنوان کشت و صنعت با تصویب " قانون تأسیس شرکت‌های بهره برداری در اراضی زیر سدها " در سال ۱۳۴۷ توسط مجلسین رسمیت یافت و در همان زمان در منطقه دزفول " اراضی آبخور سد دز " به اجرا گذارده شد. در نتیجه اجرای این قانون شاهد تشکیل ۱۶شرکت کشت و صنعت بزرگ مقیاس و معروف نظیر شرکت های کشت و صنعت نیشکرکارون، جیرفت، مغان، پارس ، کشاورزی و دامپروری سفیدرود، شهید رجایی و شهید بهشتی که به صورت دولتی اداره می شدند بودیم . در گذر زمان و با تصویب و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی موضوع واگذار شدن آنها به بخش خصوصی مطرح و برخی از آنها واگذار شدند .

حمید زارع قنات نوی اظهار داشت:  با توجه به کوچک شدن اراضی کشاورزی و محدود شدن منابع آب در سطح کشور و همچنین ضرورت پرداختن به تشکیل زنجیره های تولید در سطح شرکتها ، از سال ۹۴، تشکیل شرکتهای کشت و صنعت خصوصی کوچک مقیاس به عنوان یکی از الگوهای نظام بهره برداری در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و سازمان تعاون روستایی، موظف به تشکیل شرکت های کشت و صنعت خصوصی گردید. و از سال ۹۴ تاکنون ۶ شرکت کشت و صنعت کوچک مقیاس و مطابق با شاخص های یک الگوی نظام بهره برداری با سطحی معادل ۳۶۵۸ هکتار به ثبت رسیده که در مجموع موجب ایجاد اشتغال برای بالغ بر ۱۵۰۰ نفر شده است .

 وی ادامه داد: در این شرکتها انواع محصولات زراعی، باغی ،دام و محصولات گلخانه ای تولید شده و در همان مجموعه فراوری و بسته بندی می شوند. 

زارع قنات نوی افزود: بر اساس فرایند تعریف شده ، متقاضیانی که دارای آب وحد اقل ۷۰ هکتار اراضی کشاورزی بوده و متقاضی تشکیل شرکت کشت و صنعت هستند می توانند جهت طی مراحل اخذ مجوز تأسیس کشت و صنعت به مدیریتهای تعاون روستایی استان خود مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی صنعت کشاورزان شهید بهره برداری کشت و صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سید اسماعیل علوی در جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی شهرستان ساری گفت: برای رسیدگی به پرونده‌های مربوط به برخی اراضی، با حضور مسوولین ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی و آبخیزداری و اعضای کارگروه تاکنون ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان رفع تداخلات شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری به رفع تداخلات ۱۰۳ هزارمتر مربع اراضی کشاورزی این شهرستان در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: پرونده‌های مورد پیگیری سال گذشته برای ۷۲ روستای این شهرستان است.

علوی با بیان اینکه این کارگروه برای رفع همپوشانی قوانین و مقررات موازی و اصلاح سوابق، نقشه ها، تمامی دفاتر و اسناد از جمله اسناد مالکیت در عرصه‌های مورد تداخل برگزار می‌شود، افزود: این جلسه برای رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی جدید جهت پلاک‌های ثبتی ۶ پلاک در یک بلوک برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت: تعیین حقوق متقابل دولت و مردم، تثبیت مالکیت اشخاص بر مستثنیات، تثبیت مالکیت دولت بر اراضی ملی، کاهش پرونده‌های قضایی حوزه زمین، صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی و کاهش دغدغه کشاورزان و بهبود تولید کشاورزی از جمله دستاورد‌های مورد انتظار برای نظام رفع تداخلات اراضی است.

علوی افزود: با ابلاغ شیوه نامه اجرای آیین نامه ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور برای رفع موانع تولید و اجرای سیاست‌های جهاد کشاورزی، رفع تداخلات ارضی اجرا میشود.

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود